Can’t See the Forest for the Trees

Tiba-tiba teringat dengan kiasan ‘Can’t see the forest for the trees’, awalnya dulu tahu dari lagu Demi Lovato yang judulnya Nightiangale.

Salah satu penggalan liriknya tertulis :

I’m never see the forest for the trees

I can really use your melody

Baby I’m a little blind

I think it’s time,  for you to find me

Ini lagu-lagu sendu jaman SMA, mungkin dulu sudah ter-repeat ratusan kali, dan sampai sekarang pun rasanya masih kena dihati.

Pertama kalinya dulu, aku artikan kiasan tersebut dengan satu kalimat simpel, yaitu ‘Gak akan ada hutan jika hanya ada 1 pohon yang tumbuh disana’. Hmmm simpel kan? Yang lama kelamaan (kayaknya intinya sama sih) I’ve got it in a different ways.

Jadi, asumsiku begini :

 

If I, and if only I look at a things one just at time, I might no realize that a branches of a separates trees are growth together, to make a forest.

 

Lagi, ini tentang gimana cara kita melihat sesuatu. Terkadang kita (memang) harus melihat sesuatu lebih dekat, more closer.

Tapi :

 

Sometimes we are to close to the point, it makes clearest view, but less our perspective. Take a step back, we can not notice a whole forest if we’re too close, we’re just focusing on the tree, a single tree. Take a step back, get the overall views.

 

Lalu?
Yah, terkadang dalam hidup ini, cuma karena ‘One moment in life’ kita gagal untuk melihat sesuatu yang mungkin lebih ‘moment’ yang bisa saja jadi ‘memorial’? Iya kan? (baca : terbuai)

Apa opini kalian kawan?
From Bandar Lampung,

Samuel.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s